GROENE MAKE-OVER: EEN LELIJKE KAMERPLANT WEER MOOI MAKEN

Wat zeggen de bladeren aan planten?
Een lelijke kamerplant ontstaat vaak door verkleurde bladeren. Bladeren van planten kunnen veel zeggen over de gezondheid van de plant. Heeft de plant bruine bladeren of misschien wel gele? Dan is het vaak een water- of lichtprobleem. Bekijk de bladeren van jouw plant goed en constateer wat er mis mee is zodat je het kunt oplossen. Google ook de naam van de plant om je goed in te lezen over de behoeften van de plant.

De schaar erin
Als een kamerplant veel lelijke bladeren heeft, dan wil je er het liefst de (snoei)schaar inzetten. Of als de plant niet meer in balans groeit, kan het ook helpen om ‘m te ontdoen van een aantal bladeren. Zet niet direct de schaar in de eerste de beste stengel die je ziet, maar check eerst even hoe je het op de juiste manier doet. Zo kun je kamerplanten het best snoeien vanaf maart en niet in de winterperiode. Ontdek ook deze do’s en don’ts voor het snoeien van kamerplanten.